HVAD ER DIT NÆSTE LILLE LATTERLIGE SKRIDT?

Hvad er dit næste lille latterlige skridt? Det er måske et lidt mærkeligt spørgsmål, men nogle gange har vi brug for, at det næste skridt vi tager er lille – ja, latterligt lille.

Et liv i bevægelse

Det der er vigtigt at forstå er, at vores vej i livet eller rejse, som man også kan kalde det, altid starter med et skridt. Hvis vi ikke er i bevægelse, så flytter vi os ikke – hverken frem eller tilbage.

Status qu0 er nogle gange rart, men det er aldrig særlig længe ad gange, at status qua virker. Livet udvikler sig. Vores omgivelser flytter sig. Og vi er selv i gang med en udvikling. Vi bliver klogere eller udfordret på noget, som vi er nødt til at tage stilling til.

Jeg har haft mange drømme i mit liv. Ting jeg gerne ville opnå eller udfordringer, jeg gerne ville løse. Jeg har også haft mange svære situationer i mit liv. Ting som hobede sig op og blev uoverskuelige eller situationer som ændrede sig og bevirkede, at jeg var nødt til at sætte mig i bevægelse.

Når man står overfor en drøm eller en udfordring, der bliver uoverskuelig, så er dette spørgsmål rigtig godt: Hvad er dit næste latterlige lille skridt?

Én bid ad gangen …

Du kender sikkert udtrykket ”Hvordan spiser man en elefant? – Én bid ad gangen” Det er lidt det samme. Hvad er din næste bid ad elefanten? Og det kan godt være, at det ikke skal være en hel mundfuld, men bare en lille bid – altså en latterlig lille bid.

Kan du mærke, hvad ordet ”latterlig” gør ved sætningen? For mig gør det min udfordring mere overskuelig, for selv det mindste skridt tæller. Det gør det næsten også grinagtigt, men selv det mindste skridt tæller og er derfor ok. For det mindste skridt betyder, at jeg er i bevægelse. Jeg gør noget i stedet for ikke at gøre noget.

Eksempler

Hvis du f.eks. søger nyt arbejde. Så kan det være, at det næste latterlige lille skridt skal være at tænde din computer. Når du så har tændt din computer, så kan det være, at det næste latterlige lille skridt skal være at klikke ind på Jobindex osv.

Hvis du f.eks. har en drøm om at blive selvstændig møbeldesigner, så kan det latterlige lille skridt være at undersøge, hvordan du kan dygtig gøre dig i møbeldesign. Det næste latterlige lille skridt er måske at finde ud af, om der er et adgangskrav osv.

Er du med på, hvad jeg mener?

Skoven og træerne

Hvis du forestiller dig, at du står foran en skov og din drøm eller løsningen på din udfordring ligger på den anden side af skoven, så kan du ikke se den for alle de træer, der står i vejen. Men for hvert et skridt du tager, bliver du klogere og kan se flere af skovstiens drejninger, som så igen har indflydelse på dit næste
latterlige lille skridt.

Så det bedste ved det latterlige lille skridt er, at vi bevæger os – vi handler – vi tager ansvar og sætter fokus på vores mål. Og vores ”elefant” bliver stille og roligt spist igennem latterlige små bidder, som vi kan overskue og som baner vejen et skridt ad gangen.

De bedste hilsner

Sabina