DEPRESSION

Depression er en psykisk sygdom. Den viser sig ved, at man er vedvarende nedtrykt, har nedsat lyst og interesse, nedsat energi og er mere træt end normalt.

Depression er en sygelig tilstand, som ikke skyldes dovenskab, personlig svaghed eller mangel på evne til at tage sig sammen. Man oplever ingen glæde – hverken sammen med andre, ved arbejde/uddannelse eller fritid.

Man skelner mellem svære, moderate og lettere depressioner. Læs mere om depression her

SAMTALETERAPI

Psykoterapi har en god effekt på depression. Her arbejder vi stille og roligt med at forbedre uhensigtsmæssige handlinger, som f.eks. tendensen til at isolere sig eller dulme depressionen med forskellige uhensigtsmæssige måder.

Vi arbejder også med automatiske negative tanker og tankemønstre, som f.eks. tendensen til at tænke urimelig negativt om sig selv. Samtaleterapien går ind og arbejder med at ændre tankerne i en positiv retning.

OGSÅ FOKUS PÅ DET PRAKTISKE

Vi taler også om helt praktiske ting. Når vi arbejder med depression, arbejder vi også med hvordan du får et regelmæssigt liv med en almindelig søvnrytme, regelmæssig motion og sund kost uden overdreven brug af alkohol.

Motion og fysisk aktivitet kan hjælpe på de depressive symptomer og være et rigtig godt supplement til medicin. Vi taler derfor også om, hvilke former for motion, der passer til dig og hvordan du stille og roligt får det indarbejdet i din hverdagsrytme.

Vi arbejder også med natur og frisk luft. Det er også med til at få styr på nogle af tankerne. Det at komme ud i naturen har en helende effekt og er med til at give nogle andre perspektiver.

En depression forsvinder ikke bare af sig selv. Jo hurtigere man når til den erkendelse, jo bedre. Jo før du kommer i behandling, jo større er din chance for hurtigere at komme dig.

FORSKELLEN MELLEM EN PSYKOTERAPEUT OG EN PSYKOLOG?

Kort fortalt kan man sige, at psykologi er teori og psykoterapi er praksis.

Læs mere her

BOOK EN SAMTALE

Du er velkommen til at ringe, så vi kan tage en uforpligtende kort samtale. Du finder mine kontaktinformationer her

Du må selvfølgelig også gerne bare booke en tid. Så har vi god tid til sammen at se på, hvordan jeg kan hjælpe dig.